Rasande fart!!!

Vart tog helgen vägen? Den bara försvann, men med full aktivitet....
Igår ringde klockan 05,30..... en lördag! Ja, ni läser rätt. Då var det bara att kliva upp och styra färden mot Helsingborg. Där fick man lite förkänning på beachhandboll. Martin, Ahla, Rasse, Andreas, Henrik & Danne skulle representera Åhus Handboll. Klart så måste jag vara med. Jag älskar ju bara detta, alltså som supporter. Jag fick inte vara med. Jag får allt vänta till mammorna ska spela. Rätt glad för det, för grabbarnas tempo, är inget för mig.
De var lite sega när vi kom fram, men det var bara till att börja värma upp.

Martin, det var handboll, inte fotboll...... Han hade full aktivitet med att kicka boll under uppvärmningen.
Killarna skötte sig bra. Det blev final och fast jag inte kunde närvara blev det GULD!!!    Grattis....

Det är inte alltid så lätt att få ihop det i vår familj. Killarna & tjejerna har sina sporter, Helena jobbar helger, mamma och pappa är pensionärer. Man tycker dom skulle ha all tid i världen, men icke.....kan inte minnas att de var så uppbokade när de arbetade. I alla fall, hade vi bestämt att fira mors dag, som igår lördag, så det var att sätta sig på tåget och ge sig mot Yngsjö till klockan 5. God mat och trevligt sällskap.
Lite hastigt blev det bestämt att vi, några tjejer skulle besöka handelsbaren. Snabbt hem och duscha, hem till Dalle på lite förfest, där kom vi på att vi hade en gammal klasskompis som vi absolut skulle ha med oss. Tack vare våra ungdomars kontakter fick vi tag på Hasses nummer och vipps så var han uppringd och inbjuden till Handelsbaren.
Ett glatt gäng intog en rätt folktom Handelsbar. Men vi hade trevligt och många världsproblem blev lösta.
Plötsligt ringde min mobil, en orolig Martin som undrade var hans mamma höll hus...... Roligt att du bryr dig och det var ju faktiskt dax att bege sig hemåt, för då var klockan 02,30....

Ja, ni kan ju själva tänka hur Mors Dag har varit!!!
Inte så aktiv. Allt har gott i slowmotion. Min morgonrunda som blev av först vid 11-tiden var seg. Somnade rätt snabbt i solstolen. Fikade med killarna. Tack för middan på Åhmund..... Älskar det!!!
Kände efter fikan att jag bara skulle vila en stund!!! Har nu sovit i 3 timmar..... och ändå känns det inte som det skulle vara svårt att somna igen.
Nu ska jag ringa en del missade samtal, sen är det att ta tag i en ny arbetsvecka.
Må så gott.
Kram Eva

TIF + ÅHB = Sant

Igår var det samling för handbollskillarna. Väldig speciell samling, för mig.  Tollarp, min modersklubb (i fotboll) och Åhus har inlett ett samarbete när det gäller juniorer och uppåt. Bara att gratulera både Tollarp och Åhus. Två fina klubbar.
Nu får man träffa sina kära vänner från Tollarp,  lite mer, vet en del som har barn förlåt ungdomar, som spelar.
Har så dåligt samvete, pratade med Björn, en klasskamrats man och kom på när han åkt att jag glömt att hälsa. Förlåt Lena, men vi ses på lördag, så då ska jag gottgöra det.

Jag hade lovat att fixa lite fika, som dom skulle ha efter träningen. Fick besked om att de var ca 35 st.
Eftersom jag vet hur killar äter i den åldern, har en viss erfarenhet, så var det till att inhandla en del. Köpt bl.a 80 bullar och massor med dricka...... Blev det något över?? Nej, nej... vi fick hålla på en del bullar, så alla fick.. Vad dom kan äta.

Idag har jag jobbat hemifrån, fått otroligt mycket gjort...... Det var effektivt. Riktigt skönt att fira helg nu.
Imorgon är det premiär... Då åker vi till Helsingborg på beachhandboll.... Så kul.. Nej, inte jag. Det är sonen som ska spela. Jag väntar till Åhus beach, fullt tillräckligt.
Efter beachhandbollen blir det grillparty i Yngsjö, hos föräldrarna... Helena med familj kommer oxå och ska sova över, så det blir nog party, party... SÅ bra nu när man har gott om chaffisar, så man kan bli hämtad..

Må så gott och ut och njut i det fina vädret. Perfekt grillkväll...
:-) Eva

Mina ögon är inte glada!!

Fy, vilket eländes, elände... Har ni sett dom där små bomullstussarna som flyger runt i luften?
Inte roliga alls. Speciellt inte när man står så här 2 ggr om dagen.

Imorse gav jag upp. Det blev glasögon på..... Och hur mycket har jag sett idag, inte mycket.
Är det någon av er, mina vänner, som jag mött utan att hälsa idag? Vet ni, varför... Jag är INTE högfärdig.
Att ens försöka få på sig lite smink är ingen idé, för efter en stund ser man ut som man ska gå på värdens Hallowen-party.
Ser ut som bollarna nattat sig nu, så det är dax att gå ut och vattna lite.
Må så gott.
Eva


Fullt aktiv med virus......

Inte slår ett virus ut mig, som det slår ut datorn. Men så irriterande att känna sig halvkass när man är ledig.

Dagarna har varit fullt aktiva.  Igår var jag, lillasyster, mamma, pappa och mina små favoriter (Isabell & Ida) och kollade på Fredrik. Premiär i A-laget.... Tyvärr blev det förlust, men det var en bra och spännande match.


Därefter blev det korvgrillning på Illervägen. Där hade vi turen på vår sida. Hann precis bli färdiggrillat innan regnet kom. En mysig fredagskväll med lillasyster.

La in en del på blocket, bara en spis kvar, så är det någon som behöver en väl fungerande spis, är det bara att höra av sig.

Ikväll blir det kurering för att försöka orka med mamma handbollen imorgon. Vill ju inte missa det.
Hoppas ni får en trevlig kväll "gänget & så", utan mig.

Igår, fick jag mig en ordentlig tankeställare. Vänner till oss har drabbats av att mannen/pappan, kämpar för sitt liv. Han ramlade ihop och kroppspulsådern höll på att spricka. Tydligen hann de sätta igång operationen i tid, en operation som varade i över 10 timmar. Han har fortfarande inte vaknat upp, men vi håller allt på att L fixar detta.
Camilla, Felicia och Fanny, vi har er i våra tankar hela tiden. Många styrkekramar från oss....

Varför gnälla om ett envist virus. Nu är jag en riktig "gnällspik"....

Må så gott.
Kram Eva


Diggelodiggeli!!

Blixtar & Dunder!
Ja, det kan man väl säga. Gud, vilket väder igår kväll.... Men vad gör det när man vaknar till fågelkvitter och solen i ögonen.
Hade en härlig dag i går, med ma & pa som var på besök. Blir mycket gjort när dom kommer. Igår var det behövligt eftersom jag inte är den piggaste. Typiskt nu när man är ledig, vaknade man igår morse med ont i halsen och en liten förkylning. Men, det finns ju alvedon.
I dette läget är det tur man inte är karl för då hade det varit till att ligga till sängs och känna en "nära döden upplevelse".
Nu satte in lite annonser på blocket igår. Måste bli av med en del ....! Klockan 9 kommer första kunden, hoppas man blir av med lite då.
Ha en trevlig dag.
Kram Eva

Långledigt, så skönt!

Då var sista arbetsdagen för denna veckan avklarad. Riktigt skönt att ha 4 dagars ledigt framför sig.

Träffen med en av bröderna Svensson, var lika trevlig som vanligt, synd (tyckte dom) att jag kom på att de lurade mig. Jag brukar alltid prata med Max, när det gäller kustvandringen, så mailväxlingen har varit med honom. När jag kom till Åhusstrand, stod han och pratade i telefon, så jag tog mig lite kaffe och slog mig ner.
När Max (trodde jag) samtal var över kom han och satte sig och diskussionen var i full gång. Då kom den andre brodern, som jag trodde var Mats.
Usch vad rörigt.
Rätt snart förstod jag att det inte stod rätt till. Kände lite misstankar om att de spelade ett spratt med mig. I sista mailet jag skickade till Max, bad jag att han skulle kolla en sak till mig och när jag frågade om det, satt han som ett frågetecken.
Där var de avslöjade! Så kul dom tyckte det var!!

När jag sen åkte vidare in till stan för att jobba några timmar, såg jag Martin stulna cykel vid Villaskolans buuhållsplats. Bara att ringa polisen och meddela att jag hittat den. Men det var inte så bara!! Orkar inte skriva ner hela historien, tar en evighet, men 1½ timme senare var jag på jobbet. Gud vad komplicerat att få tillbaka en cykel, eller rättare sagt, vi har inter fått tillbaka den ännu. Dom som nu har snott cykeln kan ju anmäla den försvunnen och då måste det ha sin gång..... Gud vad jag blir trött..... Ut och jaga tjuvar och banditer istället.

Blev hämtad av lillsonen på jobbet idag. Han hämtar gärna. Är det någon som behöver skjuts hem efter sen utekväll? Ring Martin! Han kör gärna, men tankar mindre gärna.

Nu hoppas vi på härliga dagar..... " Le mot solen och håll skuggorna bakom dig"
Kram Eva

PS. Micke, det blir Buffé på kustvandringen....
       Pilla, lovar att ta mig i kragen och komma ut en runda.



Grattis Martin!

Trött och seg efter en dag med 5 timmars bilfärd och 3 timmars inmatning av ett personalsystem, så nu blir det en lååång runda i det underbara vädret.

Grattis till körkortet idag Martin, blev inte alls förvånad när bilen var borta, när jag kom hem från Kalmar.

Nu blir det ut i den fina vädret.
Kram på er alla.

Nästa vecka gillar jag!

Känns inte alls tungt när man tänker på att det är måndag igen. Veckan vi har framför oss gillar jag verkligen.
3 arbetsdagar, som varierar arbetsmässigt. Imorgon styr färden mot Kalmar. Inget tåg denna gången. Det blir firmabilen som får transportera oss.
Tisdag får bli en rensa upp dag på kontoret och onsdag är det träff med Åhusstrand. Nu Micke är det spännande!! Vilken buffé som beställs och vilken vi blir serverad. Hi, hi.... Det blir samma sträcka vi ska gå , när det gäller kustvandringen. Yngsjö-Åhus.... Den ändrar vi inte på. Kan inte tänka mig att onsdagen blir så betungande.
Sen blir det 4 dagars ledigt. Det gillar vi....
Har haft en skön och avkopplande helg. Idag kan man ju inte klaga t.o.m invigt solstolen.
Innan jag kryper till koja, kan jag inte låte bli att kommentera Eurovisionslagern. Vann rätt låt? Ja, jag vet att du Åsa hade rätt, i dina öron, i mina skulle det varit Island eller England. Men roligt för grannlandet, vilken suttonde maj de fick. Sov gott.
Kram Eva

En "icke göra något" helg.

Åh, vad jag varit duktig idag. Kl är 07.57 och jag har precis kommit hem från min runda.
Typiskt att man vaknar så tidigt när man är ledig. Men det var bara till att gå upp 06,42 när ögonen öppnades, ingen idé att ligga där och snurra i sängen. Nej, vilken underbar stund med allt detta fågelkvitter.
Nu sitter jag och lyssnar på kaffekokarens ljud och känner hur doften av kaffe börjar sprida sig.
Denna helgen ska jag bara "vara". Ska bli så skönt. Det enda inbokade jag har är mamma handbollen imorgon kl. 20,00. Det kan man väl stå ut med.
I torsdags hade jobbet, en av två kvalspel i vår årliga bowlingturnering. Alltid lika roligt och alla går in för det till max procent. För att kvalificera sig till final skulle man man ha minst 127 poäng. Vi hade 130! Så på tisdag gäller det.
Var nere med några kompisar och spelade igår. Gick inget vidare alls, kan jag meddela. Inte för mig del i alla fall. Fattar inte vad dom gjort med kloten där. För det måste vara fel på kloten!!!!!
Nu är kaffet klart och tidningen väntar innan det är dax att gå ut igen. För en sån härlig dag som idag ska tillbringas ute.
Må så gott.
Kram Eva
PS. Hi, hi... Micke. Hade önskat du var med på tågresan. Då hade gnällspik varit lindrigt sagt. :-)

Norrköping t.o.r med två uppgörelser på X 2000!

Imorse alarmerade mobilen 04,40, väckarklockan ringde 04,45 och mamma Ebba ringde kl 05,00. Allt på den säkra sidan att komma upp i tid för att sitta på tåget 06,22 till Hässleholm för vidare färd mot Norrköping. Faktiskt första gången jag var i Norrköping, ingen dum stad alls. Riktigt mysig.
Träffade IT-folk från Norrköpings kommun för att få en visning av ett system dom jobbar med. Intressant, så det bli att jobba vidare på det. En tuff dag med mycket resa och en hel del information som skulle in.

När det var dax att åka mot Skåneland igen och jag kommit på platsen som var min, lutade jag mig tillbaka och tänkte nu ska jag slumra in en stund. Tog inte lång tid förrän jag hörde långt borta en röst som sa - ny på stigna i Norrköping. Eftersom jag just då befann mig i en annan värld, vaknade jag inte till liv riktigt. Men det tog inte lång tid förrän en betydligt högre röst sa, in i örat på mig - NY PÅ STIGNA I NORRKÖPING!
Då vaknade jag. Snäll som man är ber man om ursäkt och lite yr i bollen började jag leta efter biljetten. Då säger fanskapet, ursäkta uttrycket, du har kanske ingen biljett?
Gissa om jag kokte!!! För en gång skull fann jag mig och svarade, - Nej, jag hade tänkt gå in och gömma mig på toa, så det var otur att jag somnade.
Fick fram biljetten och gav henne den, då säger hon - Där hade du tur. Då bara slank det ur mig. - Ja, eller otur att just du jobbade idag. Be din chef skicka dig på en kurs i bemötande.
Hon blev inte alls glad, men gick hastigt vidare och glömde de andra ny på stigna i Norrköping.
Satte mig till ro igen och ögonen ramlade ihop. Då hör jag att nästa stopp är Linköping. Känner att tåget stannar och in kommer 1 st mamma med 2 pojkar, ca 5 & 6 år gamla. Dessa pojkar flyger upp och ner i de olika säten och jag bara känner pulsen öka. Då kommer fröken ny på stigna och jag tänker, gud, nu får hon spel på riktigt. Men nej.... Inte ett ljud.
Då hör jag en dam som säger till killarna att de ska sätta sig på sina platser.
Pojkarna svarar något fdijfosnr  ndfulsih, ja något som ingen annan förstår än dom själva.
MEN, det blev tyst i vagn nr 6, för en stund...... Sen ljuder en signal i vagnen som får en att ställa sig i givakt.
Men, men, det var ingen fara, det var bara pojkarna som var inne på handikapptoaletten och tryckte på larmet.

Om ni nu undrar var mamman tagit vägen, så satt hon väldigt fint och stilla på sin plats.
Den berömda tågvärdinnan kom och tryckte av larmet och sa till killarna, på ett trevligt sätt att de inte fick trycka på knappen. vad tror ni händer??? Jo, så fort hon gått, var killarna där igen och tryckte. Mamman gör fortfarande ingenting, då kommer det en manlig tågvärd som säger till dom på skarpen och undrar var deras föräldrar sitter. Pojkarna sätter sig hos sin mamma och de växlar några ord, på sitt språk.
Efter några minuter är det dax igen, in på handikapptoaletten och trycker på knappen.
DÄR brister mitt tålamod. Jag reser mig upp och frågar mamman om hon inte tycker det är dax för henne att ta hand om sina pojkar.
Då svarar hon, de måste få leka!!! Snacka om hjärnblödning!!! Som ni förstår blev det en väldigt diskussion bland resenärerna och helt plötsligt kunde mamman inte prata svenska.....  Den manliga tågvärden kom igen för att stänga larmet och förklarade för mamman att om de inte slutade fick de gå av vid nästa stopp, som var Nässjö.
Om det nu var så att de skulle gå av, eller att mamman valde att gå av vet jag inte, men i Nässjö lämnade dom tåget.
Gissa om där blev tyst och lugnt, men då var man så upprörd att man inte kunde slumra. är nu trött som ett helt ålderdomshem så det blir sängen tidigt.
Ja, vilken dag.....
När man träffar på såna jäkelungar, blir man väldigt nöjd med sig själv. Då tycket man att sina egna är änglar.
Må så gott.
Kram Eva



Tillbax!

Ja Pilla, jag håller med dig. Är alldeles för dålig på att uppdatera min blogg.

Har svårt att sätta mig vid datorn, när jag kommer hem., men här kommer lite uppdatering för veckan som gått.
Måndag & tisdag var det jobb, jobb, jobb.... Åkte hemifrån vid 6,45 och landade åter på Illervägen vid 20-tiden. Då var det bara att fixa "måste" grejerna, växla några ord med killarna och i säng.....
I tisdags var det första träffen på 100-kilos klubben. Liten besvikelse när jag ställde mig på vågen. -2,5 kg.
Jag som varit så duktig med motion och ätit 100 % rätt, förutom 1 kula Ottoglass och 2 glas vin. Men när Frida, min coach sammanställt alla resultat, fick jag högsta betyg!!!! Mätningarna visade att invärtes fett minskat och muskelmassan ökat. Så nu är det nya tag tills det är dax igen om 2 veckor.

Vet inte om jag berättat att storsonen Fredrik nu har beslutat sig för att stanna hemma i Åhus, tills det är dax för ny skidsäsong i Trysil, vilket mamma Arvidsson är väldigt glad över. Han är igång med fotbollen och står i mål för Åhus IF. Denna veckan skulle han spela med b-laget och som vanligt frågade han om jag kom och kollade. Bortamatch mot Kivik. Nej, nej, nej... tänkte jag, samtidigt som ångesten ramlade över mig. Vet ju att han uppskattar när man är och tittar. Jag förklarade att han inte skulle räkna med det.
När han väl åkt velade jag fram och tillbaka, men nej..... Jag hoppade, denna gången....
Fixade ute i trädgården och hade koll på när matchen skulle vara slut. Ringde för att visa mitt intresse. Då säger Fredrik i telefonen.... Vilken tur mamma att du inte åkte för det var inte Kivik vi spelade i, det var Kiaby.... Är han inte för go.... vilken koll han har!!!! 

Idag har det varit "Lilla Gärdscupen" i Vinnö, där Ida spelar. En förlust och en vinst. Inte vilken vinst som helst utan vinst mot Åhus..... Dom är ju bara för goa dessa små som jagar bollen. Annat än de 1,90 meters killar jag har. 
Imorgon spelar Isabelle, motståndet är KDFF. Bara att kämpa på. Håller tummarna........

Nu blir det lite msn-tjatt med ......., slutet på Se upp för Dårarna och sen sängen...

Må så gott!
Kram Eva

 



Jag lever....

Usch, vad jag har dåligt samvete. Inte många bokstäver i denna blogg den sista veckan.
Jag vill i alla fall tala om att jag lever och tillbringar varje ledig minut ute. Som många vet, älskar jag denna årstid och så fort jag kommer hem från jobbet, blir det ombyte till vardagskläder och ut i trädgården.
Om det är någon som undrar hur dagarna efter mamma handbollen var, var det  helt ok.
Inte så mycket träningsvärk, som jag trodde. Då finns det två konstaterande:
1. Är inte så dålig tränad som jag själv trodde! (detta alternativ tror jag)
2. Tog inte i på träningen. (detta alternativ tror kidsen)
Det ska bli spännande på tisdag, då det är dax för mitt första återmöte i 100-kilos klubben. Där blir jag inte besviken, inte om man ska gå efter kläderna, de har blivit större, eller är det som dom har tyts ut!!
Nej, nu är det till att vara positiv. Kan inte vara något annat efter en helt underbar helg.
Hör på altantaket att det börjat regna. Gör inget, för det är så otroligt torrt. Låt det regna under vecka, så hoppas vi på fint väder till helgen.
Nu är det dax att förbereda en ny arbetsvecka.
Må så gott.
Kram Eva

RSS 2.0