Gott Nytt År



Önskar Er Alla
Ett Gott Nytt År

Näst sista dagen på 2008

Kristianstads Kommuns växel åter i bruk. Telefonen ringde betydligt fler gånger idag, Trevliga samtal. Jag vill passa på att tacka all underbar personal, som så här på årets näst sista dag, tar sig tiden att ringa och önska Gott Nytt År. Jag känner mig verkligen previligerad att ha så många runt mig, som gör dagen så man går runt med ett leende på läpparna hela dagen.
Hade inte tänkt jobba hela dagen, men helt plötsligt hade dagen rusat iväg. Åkte hem till syrran. Längtade efter som sååå mycket. Som man hade räknat med möttes man av bruna och fina familjen Jönsson-Eriksson. De fick alla fyra vars en välkommen hem kram.  Innan det var dax att åka hem, tog vi en runda SingStar. Jag och syrran mot Isabelle och Amanda. Ledsen tjejer, men de gamle kan fortfarande, vinst med 2-0. Vill ni ha revanch, ställer jag gärna upp, är så kul.
På väg hem blev det snabbt inom affären och inköp av apelsiner. Går åt som vatten med tanke på min juicepress. Den används varje dag och inte bara 1 ggr. En bra julklapp. Tack Stefan.
Nu blir det en liten mindre runda, innan det blir soffan och gala på TV.


Största möjliga tysssnad!

Ja, det kan man lugnt säga. När klockan var nio och telefonen på jobbet inte ringt en enda gång, började man nästan bli lite orolig. Gick in till grannen (kollegan i rummet vid sidan om mitt)och kollade om hon fått några samtal. Men nej, den var tyst, som i graven. Men klockan är väl inte så mycket, menade hon. När jag sa vad klockan var, reagerade även hon. Konstigt. Hann inte mer än säga det, så ringde min mobil. Då fick vi svaret. Kristianstads Kommuns växel fungerade ej. Visste väl att det var något. Men lugnt och skönt har det varit.
Som jag skrivit innan (tror jag) är Martin i Sälen och åker skidor. Första dagen idag och vad händer!!! Jo, åker sönder skidorna. Så typiskt!! Men i det läget var han driftig, kan när det bara är intressant, så det hade fixat sig.
Som ni kan förstå är det väldigt tyst här hemma. Skönt, men så otroligt tomt. Det händer ju inte så ofta att vi är ifrån varandra, men man får börja vänja sig. De börjar ju bli stora, kidsen.
Ikväll är det 2:dra avsnittet av Anne på Grönkulla. De böckerna har man läst flera gånger, med tårarna rullande ner för kinderna, och visst, i måndags när man satt där, kunde man inte hålla tårarna tillbaka. Usch, den är så sorglig, men ett måste att se.
Nu sitter syrran med familj på planet, på väg hem. Så det kan räkna med besök imorron efter det man slutat jobbet. kaffet klart vid 16-tiden, syrran.
Året börjar närma sig sitt slut, inte klokt. Tiden springer iväg alldeles för fort. Gäller att ta vara på varje sekund, vi vet aldrig hur många vi har.
Var rädda om er.
:-) Kram Eva

Sista dagen för denna ledigheten

Då var det söndag och sista dagen på denna långledighet. Men det kan vara skönt att komma till jobbet 2 dagar, sen är det ledigt igen och då 8 dagar. Imorogn kommer lillasyster med familj hem. Inte klokt att veckan redan gått. Längtar efter er.
Igår åkte Martin till fjällen. Han riktigt längtar efter storebror. Nyttigt att vara ifrån varandra, först då känner man hur mycket man egentligen uppskattar varandra och hur viktigt det är att ha varandra.
Igår ja, då arrangerade Åhus Handboll en minihandbollsdag för alla lagen, ledare och föräldrar. Gud va skoj!! Självklart var jag med. Älskar lekar av alla de slag. Vi blev uppdelade i lag, Med olika ålder, kille, tjej och styrelsen hade ett lag. Det blev det så kallade old boys/girls laget. Det representerade jag. Vi spelade oavgjort en match, vann en och förlorade 2. Absolut godkänt. Lyckades med att göra 1 mål som räknades som 2. Varför kan ni nog räkna ut. Handikapp!!!
På kvällen bar det till Åhusstrand, god mat, musiktävling under ledning av "Ebba", som även var kvällens discjockey. Efter 4 handbollsmatcher och dans på kvällen, kan ni tänka hur kroppen känns. Det blir avkoppling idag.  

Juldagens lugn!

Julafton var en lugn och mysig tillställning. Satt ute i mamma och pappas nya uterum och åt,
Två gånger om året, dricker jag snaps. Julafton och midsommar till sillen. Som vanligt frågade pappa vad man ville ha, han hade något kryddat, visst, det kunde man ju prova. Isch, isch, isch, Nej, det kunde jag inte få ner. Sorry pappa, men det var inte gott. Snapsen åkte i vasken och det blev att hälla upp en vanlig ren.
Sen var det, det vanliga. Julklappsutdelning, gröt, julklappsspelet och mys i soffan. Julklappsspelet ja, lika roligt varje år. Alltid är det en julklapp som alla kämpar om. I år var det en pläd och en påse bilar med en trisslott på, som var poppis. Pläden tog Martin hem och bilarna med trisslotten blev mammas. Tyvärr ingen vinst på lotten.

Sen var det att vänta på Fredrik, vi skulle koppla upp oss på webbkameran, så mormor och morfar skulle få uppleva teknikens värld. Tyvärr lyckades inte Fredrik få till internet så det blev telefonsamtal istället.
Ida ringde från Lanzarote, dom har det varmt och skönt, men ett besök av tomten hade dom fått. Pratade några ord med lillasyster oxå. Håller med Martin, det var ingen riktig jul. Ingen Fredrik och ingen Helena med familj. Saknade er. Men det tar vi igen.
Idag på juldagen har det varit slapp och ta det lugntdag. Stefan åkte till jobbet vid 13-tiden, då åkte jag & Martin till min mormor och morfar. Det är så mysigt att komma dit, fast jag hade sagt till mormor att inte fixa något, vad hade hon gjort. Jodå, mackorna var bredda och kaffet klart, och det är inte vilka mackor som helst, nej det är verkligen mackor som hon lagt ner arbete på. Inte som hemma, en macka med ost eller en skiva skinka på. Till kaffet var det mandelmussla med ris ala malta och hallon. Mmm, riktigt gott. Ja, det är fantastiskt, de är så pigga, trots sina snart 90 år.

Nu blir det chatt med Fidde, alltid spännande att höra hur dagen varit.

Julen är här & Fidde i Trysil



Ja, som ni vet är Fredrik och jobbar i Trysil, vilket innebär en ny situation för mamma Arvidsson. Ingen Fredrik hemma. Har haft en del ångest för hur det ska gå, men jag gläds så åt att Fredrik trivs med sitt nya jobb. Vi har planerat in en stund med webbkamera, så datorn åker med till Yngsjö.
Igår, på lillejul, hade vi lite försmak på julen. Maja, Emma och Danne var här. Åt lite av julmaten och julklappsutdelning, så klart.
Som jag skrev innan, ska jag, Stefan och Martin åka till mamma & pappa i Yngsjö. Syrran med familj befinner sig på Lanzarote, så det blir en lite annorlunda jul.
Annars håller jag på min traditioner. Julaftons dag är stillsam här hemma. Brasan är tänd och julmusiken ljuder. Bara avkoppling. Klockan 3 blir det Kalle, fast man suttit där i 40 år, men mysfaktorn med att sitta där med sina nära och kära är en höjdpunkt. 
Önskar er alla en lugn och skön julafton.
 

Junior Elite Cupen



Helgen har varit spännande, med tajta matcher. Grattis till Skåne, som både på kill & tjejsidan kom på 3:dje plats.
Som ni förstår har vi tillbringat helgen i Duveholmshallen. Söndagens hemresa var i regn, regn och åter regn. Svårt att förstå att det är julafton om 3 dagar.

Framme i Katrineholm.

Då var man framme, efter många timmar i bilen.
Kl. 8,00 anlände Oskar & Marianne för bilfärd in till Carlssons Taverna. Där stod familjen Varsamis och väntade. Efter omflytt i bilarna styrde färden mot Markaryd. Kl 10 skulle bussen gå från Ica i Markaryd, där våra representanter från Åhus Handboll skulle stiga på. Över med all packning och ungdomarna gav sig iväg, Ett härligt gäng med Skånelagen för både Damjuniorer och Herrjuniorer. Skånes domarduo fanns oxå med.
Vi föräldrar tog det lugnt på ICA, med kaffe och en smörgås. Nästa stopp blev i Linköping och Gittans Taverna, där spätta med dillsås var dagens. Precis i min smak. När vi satte oss i bilarna igen, var nästa stopp Katrineholm.
Sitter nu och slöar på hotellrummet innan det blir dax för en runda i stan, det gör man snabbt för det är ingen lockande stad, så shopping blir det inte mycket av. Kl. 20,00 är det tjejerna som gör entre i sin första match. Självklart är vi där med hejarop.

Skåne vann sin första match, där motståndet var Östergötland. Segersiffrorna blev 23-11.


Handboll, Handboll och åter Handboll



Ca 80 % av vår fritid ägnas åt handboll. Igår var det träningsmatch med Skånelaget, den sista innan uttagningen till Junior Elit Cupen. Åhus Handboll representeras av inte mindre än 5 spelare. Marianne i damjuniorlaget, i Skånelaget för killarna ser vi Oskar, Thomas, Charlie och Martin. På fredag kl 8 går färden mot Katrineholm.
Ikväll var det returmöte hemma mot Skurup. Matchen började inget vidare, helt plötsligt var siffrorna 6-2 till Skurup. Åhus hämtade sig och i halvlek hade hämtat in i målprotokollet, 13-14.
Andra halvlek var jämn länge. I mitten på andra halvlek springer Åhus ifrån. Grattis till en kämparseger. Segern slutade med resultatet 27-24.
Nu blir det torsdag, utan handboll, sen drar det igång igen.

Åter dax för en ny vecka

Ja, då var det söndag igen och man har en ny arbetsvecka framför sig. En vecka med 5 arbetsdagar, sen kommer det ett par veckor, med många röda dagar. Det gillar vi......
Helgen har varit lugn och skön. Positiva händelser som att Åhus Handboll tog 2 värdefulla poäng, Kevin vann Idol och Scotts gick vidare till Dansbandskampens final.
Rätt kul, jag frågade Martin i torsdags om han verkligen skulle spela på fredagen. Han enda kommentar var att han skulle åka med i alla fall. Inte dåligt att i lördagens Kristianstadsblad läsa svaret, när reportern frågade "Ebba" om det fanns någon spelare han ville ge x-tra plus. Vår mittsexa Martin Arvidsson!!!!  Inte dåligt att åka med och få plus i tidningen. Men det kunde man räkna ut innan, att han skulle beträda planen och det gjorde han ju bra.
Nu avslutar man veckan tillsammans med Wallander.

Fartfylld fredag med Idol som avslutning!

Ja, fredagen har gått av bara farten. På jobbet redan kvart i 7, hem vid 3-tiden för att vända och styra färden mot Skurup. Åhus Handbolls sista match innan serien vänder. Åhus började serien imponerande, 3 raka segrar, men sen har vägen varit väldigt sandad. Åhus åkte till Skurup med 7 förluster i ryggen. Det var ett tänt lag som kom ut på plan. Med en gång såg man att "möta Åhus är ingen enkel match". Åhus vann rättvist matchen med 30-34, en otrolig lagseger. Vilket härligt gäng! Det var glada killar man hade i bilen hem, som sen fortsatte seger hemma hos matchens lirare. Nu är det med spänning man väntar på Årets Idol. Hoppas på Kevin.

Mina Favoriter



Lillsonen Martin och Storsonen Fredrik♥

Kan andra, så kan jag!

Ja, nu har jag funderat länge på att öppna upp en blogg. Funderat över flera gånger, vad man skulle skriva om. Men det händer ju faktiskt väldigt mycket i ens liv, varje dag.
Nu börjar jag, så få vi se var jag hamnar.
Storsonen Fredrik ringde idag. Det börjar närma sig slutet på utbildning. Fredrik ska jobba som skidlärare i Trysil under kommande säsong, så de har haft 2 veckors utbildning. Teoriprov idag och praktiska prov imorgon. Han tycker det är så roligt. Hoppas han vill ge mig lite privat lektiion, när man kommer upp, men han tycker nog jag är ett hopplöst fall,
Lillsonen Martin är på handbollsträningen. Idag som åskådare. Kan tänka mig vi får en het diskussion, när han kommer hem angående matchen imorgon, Spel eller inte spel. Han fick sig en ordentlig smäll i måndags när de spelade träningsmatch med Skånelaget. Har haft huvudvärk, misstänker han fick en liten hjärnskakning i fallet.
Ja, ni vet, dessa faighter med ungdomar är inte det lättaste.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0