Nerslagen av ett virus.

Det sa bara pang..... Sen lå man där. Att ett virus kan anfalla en så snabbt. Inte nog med att man inte är vän med sommartiden ännu, nu tar viruset den lilla ork man har kvar. 
Där fick man för att man var kaxig "peppar, peppar, har jag klarat mig, man är ju inte så klen". Kan riktigt se hur viruset satte fart och tänkte, nu ska hon få.......
Men.... det finns ju värre saker här i världen. Vi kom bl.a. fram till på jobbet idag, att det hade varit mycket värre om det hade varit någon av killarna/männen som varit förkylda.
Ikväll blir det bara soffan, filten och boken.
Må så gott.   
Kram


Åter till verkligheten....

Jaha, då var man hemma igen.

En liten speciell upplevelse att lämna ett Trysil med 2 meter snö och - 9 grader och när man stiger av bilen möts man av vårlikt väder hemma i Åhus. 
Fick lite indikationer på att min Norska son, kommer hem om 3 veckor och då bara på en snabbvisit. Får väl intervjua honom mer när han kommer hem.

Sömnrytmen har kommit på slagsida, efter 10 timmars bilfärd och hemkomst mitt i natten blir man väckt av att millitärerna leker krig......Gissa om dom skjuter, och sen var det den där klockan, som skulle ställas om i natt.
Inget kul alls, när man ska "ut med trädgårdsmöblerna"= fram med klockan 1 timme=1 timmes mindre sömn.
Blir till att krama kudden tidigt ikväll för i morgon är det back to work igen. Börjar veckan med ett möte med hela hälsogruppen. Känns som man måste vara pigg och allert efter en vecka i fjällen.

Förlåt Agnetha att jag missat berätta för dig om bloggen, men kul att du hittade hit. Saknade dig i Trysil. Ingen som höll platser på After Ski´n :-)

Må så gott.
Kram Eva


Härliga dagar i Norge.

Ja, gillar man snö, är detta paradiset. Vi har verkligen tur med vädret. Denna veckan är en låg-vecka, så Fredrik har inte så mycket jobb. Ledig på eftermiddagarna, vilket vi tycker är bra, så vi kan umgås. Lillebror speciellt, då han har en likasinnad att åka med.
Igår eftermiddag tog de även med mamma Arvidsson på en tur. Så underbart!
Fina backar, strålande sol och en eftermiddag med sina goa pågar.
Idag har killarna gett sig iväg på en längre tur, medan vi andra höll oss bland backarna närmast stugan.
Flickorna (Isabelle & Ida) har blivit otroligt duktiga, de susar ner för backarna som bara den.
Det är bara mamma Helena vi inte fått på några skidor ännu.
Fredrik och Martin i Trysil Mars 2009                                                   Här hälsar vi på Fidde i Trysil 2009
Martin & Fidde på väg ut  i backarna.                          Isabelle, Eva & Ida.
                                                                    

Ikväll blir det "Plump". Igår kväll kom jag sist, så jag måste ge igen ikväll.
Må så gott för det gör vi.
Kram                  



Martin 18 år i Trysil.

Hipp, hipp, hurra för vår Martin idag. Lilleman fyller 18 år idag. En dag som vi firar hos Fredrik i Trysil.
Igår (söndag) startade färden mot Trysil. Första stoppet blev Örebro, där Martin & Åhus Hanboll, spelade sista seriematchen för året. Vinst med 32-22. Grattis till iv 1 kontrakt även nästa år.
Vi var väldigt inponerade av Astrid (damen i GPS:en) som tod oss exakt till Idrottens hus.
Lika imponerade var vi inte när vi var på väg till Trysil. Hon visade oss till den ena vägen värre än den andra. Kortaste vägen var misstaget. Hem får det bli snabbaste vägen.
Vi kom i alla fall lyckligt fram till Fredrik och stugan. Jättemysigt. När klockan slog tolv blev det jag må han leva och en grattis öl.
Idag vaknade vi till ett underbart väder. Minus 4, en strålande sol från en klar himmel. 
Tjejerna ( Isabelle & Ida) var otroligt spända, de har aldrig åkt tidigare.
De var fantastiskt duktiga. På bara någon timme behärskade dom det galant. De hade klart bra skidlärare. Eva & Martin.

Eva & Ida.


Martin & Isabelle.
Nu är det dax för lite lunch innan det blir nya åk i eftermiddag.
Må så gott.
Kram Eva

Dax för avfärd.

Dagarna har gått i 190. Massor på jobbet att fixa innan man går på semester. Martin kommer på "i god tid" ( 4 dagar) innan fredag, att han kanske skulle ha lite party föör sina kompisar. Han fyller ju 18 år när vi är i Trysil.
- Mossan, fixar du lite tacos, vi blir 10 personer. Ja visst..... Hinner lägga in det mellan tvättning och packning.
Partyt gick lugnt till väga, tack tjejer för ni höll killarna lugna och fina. Vill samtidigt passa på att gratta till vinsten. Tjejerna vann över killarna i Singstar.
Idag blir det en lugn lördag. Lite in i det sista packning och förberedelse för olika fikakorgar. Martin åker redan kl 06,00 imorgon bitti och vi andra åker vid 11-tiden, så vi hinner upp till matchstart 16,15.
All datatillbehör är packad, så jag kommer att uppdatera er under vår vecka hos Fredrik i Trysilfjällen.
Sist men inte minst... Tack för lösenordet. hemskickat via posten, allt för att inte bli avslöjad. Profil avslutad, men vem vet..... De dagar var kanske avgörande......
So long..... så länge.
Kram Eva

Vilket engagemang!

Ja, det är inte illa, vilket arbete någon eller några lägger ner på mig....... Ni kan tro jag blev väldigt fundersam, när jag fick en massa mail, med blinkningar....... Fattade ingenting. Men nu!!! Har det gått upp ett och annat. Gissa om jag har skrattat...... Den ena dummaren än den andra.... Men, en sak, saknar jag.... Lösenordet så jag kan logga in..
Hi, hi... Nu måste någon avslöja sig... och ge mig lösenordet, så jag kan gå in på "min" sida.
Ni som nu inte fattar någoting, ska jag berätta. Jag fick en del mail, där det stod att någon blinkade till mig. Rätt snart stod det klart för mig att någon rolig, har lagt in mig på en datingsida.
Vad säger ni om singelpinglan!! Det ni, det låter väl något.. Vet inte riktigt om jag är så mycket pingla..... Med mina 45 år i år.
Fick ett mail "Grattis du har haft 200 besök" Tyvärr kan jag inte se dessa 200 besök, kan bara se dom som skickar "blinkning". Så snälla...snälla...snälla...... ge mig lösenordet.  Kan bli rätt kul att veta vem som överlämnar det... Har mina gissningar......
Må så gott, nu ska jag tömma inboxen, börjar bli full.....
Kram Eva
PS. Många Grattiskramar till Pillan, som fyller år idag.....

Nära 2 katastrofer.......

Lördagen började bra, med härligt väder. Lite förkänning på våren. Som ni vet, var det fjärilar i magen, med tanke på Åhus HB match. Ja, att man bara överlever..... Snacka om att jag har starkt hjärta.
Killarna ledde i princip hela matchen och då inte bara med 1-2 bollar. Nej, som mest med 5. Tills i slutet av matchen..... Vad händer???? Ja, inte vet jag, men helt plötsligt var det kast med liten boll. Kändes som det var första gymnastiklektionen i åk 1.
Med detta vill jag säga att Åhus förlorade med 1 boll. Luften gick ur en totalt..... Synd om grabbarna att inte kunna avsluta med vinst sista hemmamatchen. Men....det var ju dom som var på planen.
Väl hemma, bänkade vi oss framför TV:n... Melodifestivalen.....
Där höll man ju nästan oxå på att smälla av.... Men det slutade ju lyckligt i alla fall. Tror på detta bidrag i Moskva.
Idag har planeringen för vecka 13 börjat, då vi äntligen ska åka till Trysil och Fredrik en vecka. Det gäller nog att ha så mycket som möjligt med sig. Vad man förstår blir det inte så mycket "äta ute" tillfällen. När man fick höra att en pizza kostade runt 200 kr, fick man en chock. Jag trodde först att det var för hela familjen, men nej.... Det var för en pizza.
Det ska bli mysigt att få vara tillsammans. Måndagskvällen är väl planerad av Martin. Han fyller 18 år, så han och Fredrik ska ta en pub runda. Det får bli utan Mamma Arvidsson och hennes plänbok.
Ny arbetsvecka börjar närma sig.
Må så gott....
Kram Eva


I dag gäller det!!!

Ja, vinner Åhus Handboll idag, är nytt Div 1 kontrakt säkrat. Linköping kommer på besök, som innan dagens match ligger på kvalplats, så de kommer att kriga in i det sista.
Det är 4 poäng, kvar att spela om och Åhus har 4 poängs försprång, MEN, allt kan hända.
Eftersom jag är den sportidioten som jag är, är jag garanterat betydligt mer nervös än spelarna. Så nu blir det en skön förmiddagspromenad och seeennnnn....... Usch ja, kommer väl inte igång med något innan matchen.
Ikväll är det finalen och vad ska man säga där??? Ja, snälla, snälla, snälla..... Låt inte den låten gå vidare.
Hörs senare.
Må väl.
:-) Eva

ENSAM HEMMA!

Betydligt lugnare, än i filmerna.
Idag har Martin åkt till Malmö. Han har nu 3 veckors praktik och har lagt sin praktik hos "Proppen" i HK Malmö. Väldigt uträknat, då han kombinerar praktik med handbollsträning. Första uppgiften idag, är att studera "Proppens" ledarskap under matchen mot OV Helsingborg. Kan vara rätt intressant, med tanke på att det är derby.
Martin kunde inte utan att kommentera att jag fick vara själv hemma ett par dagar. Det är ju numera bara vi två som bor här. Gulligt av honom att vara omtänksam, men jag far absolut inte illa utav det. Kan tvärtom njuta av lite ensamhet ibland.
Har fixat lite efter att det blivit tomt på väggarna, så nu har grabbarna fått inta den platsen igen. När jag fått upp korten, kom jag på mig själv av att bara stå där i drömmarnas värld och bara titta på korten. T.o.m så det rann någon tår på kinderna. Man fattar inte var alla år har blivit av. Det var ju inte längesen man kommer ihåg dom så här........


Igår var jag och Ann-Helen (en arbetskamrat) på bio. Män som hatar kvinnor, med Micke Nykvist i en av huvudrollerna. Han är ju bara så....... Har ni inte sett den, säger jag bara.... Missa den inte. Den var kanon. Jag har inte läst böckerna, men enligt Ann-Helen, som gjort det, har de tydligen fått med det bästa ur böckerna.
Då var dax att fixa lite i hobbyrummet (tvättstugan) innan det blir dags att krama kudden.
Natti......


Sonen tillbaka i Norge.

I onsdags när jag lämnade min arbetsplats, var tanken:
 Åh, vad skönt att få vara ledig i fyra hela dagar.  Var tog dom dagarna vägen?  Men det är så kusligt, när man tänker på hur tiden bara rinner iväg. Idag, när jag och mamma hade varit i Helsingborg och lämnat Fredrik, pratade vi just om att tiden springer iväg. Det känns ju inte alls längesen Fredrik fyllde 20 år och vi samtidigt hade lite avskedsfest för honom. Så bekymrad man var och tyckte att han skulle vara borta så länge. Men tiden har bara ...... 
När vi stod på Knutpunkten och sa hejdå, kom vi oxå på att om 2 veckor kommer vi till honom. Oj..... kanske dax att börja planera. Efter den veckan är det bara 1 månad kvar för Fredrik, sen blir det hemma i Skåne några månader. En härlig tid att vara hemma på, förhoppningsvis mycket sol och bad.
Fredrik har haft fullt upp. Vill ju träffa så många som möjligt. I fredags efter bowlingen blev det Kristianstad och Harry Potter. (Harry Potter är lika med party, party. För 2 somrar sen, skulle Fredrik och Philip bara vara hemma och ta det lugnt och kolla Harry Potter, det slutade med att de glada i hågen kom hem från krogen).
De var inte så pigga igår, kan jag säga, så jag hade inte dåligt samvete att ta dagen för mig själv. Riktigt mysigt att gå i hemmet för att fixa till det som jag själv vill ha det. Har ju ingen att ta hänsyn till på samma vis längre. Tyvärr har mäklaren i tagit bort huset från Hemnet ännu, märks på trafiken på gatan. Inte så vanligt att det kör en massa bilar här inte.....
Tycker det är synd, man vet aldrig, det kan ju vara någon som känner att de skulle vilja köpa det. Men det är ju inte till salu längre. Kommer själv ihåg, när vi var spekulanter och jag kände att jag bara skulle ha det.
Martin var på långtur, match i Skövde. Vinst och en lyckad dag för Martin, läste jag på Kristianstadsbladet.se. Av honom får man inte ut så mycket.
Idag bar det mot Helsingborg redan kl halv 8. Fredriks buss styrde färden tillbaka till Trysil kvart i 10.
En tråkig söndag med regn, regn, regn..... men det finns ju inget dåligt väder, bara dpliga kläder så det blev en promenad i skitvädret.
Ja, som ni vet, var det 2:dra chansen igår. Ja, vad ska man säga......
kommenterar inte det...    
Hoppas ni haft en trevlig helg, nu ser vi fram emot nästa...
Kram på er.
PS. nr 1: Ser att det är en del som besöker mig, ge gärna ett tecken ifrån er.
PS. nr 2: Pillan och Farmskan har ni återkommit till Skåneland.



Full fart när Fredrik är hemma.

Ja, som ni har förstått, så har jag den stora sonen hemma på en mini semester! När han får frågan hur länge han ska stanna, svarar han:
- Jag åker hem på söndag!
MEN........han är ju hemma nu och åker tillbaka till Trysil på söndag. Känns verkligen konstigt att höra honom säga så.
Det blir väldigt intensivt, när han är hemma några dagar. Ska försöka hinna med att träffa så många som möjligt.
Kände mig väldigt viktig, när han bad mig ta ledigt från jobbet.
- Så kan vi umgås, du och jag mamma. Kanske åka till Vångabacken.
Nej, nej.... Där gick gränsen. Där satte jag stopp. Åker skidor varje dag i sitt arbete, då behöver man väl inte åka till Vångabacken när man kommer hem.

Ikväll har vi varit tillsammans med våra goa vänner Lena, Jennie och Jesper. Riktiga vänner som man verkligen känner tillhör oss. Det blev Åhus Bowling, god mat och sen var det dax för uppgörelsen. Sist vi spelade, var det jag och Lena som stod som segrare. Vid det tillfället var inte Jennie och Martin med, men ikväll hade vi lyckats att samla alla. Det gjorde vi bra Jennie.
Ikväll var det väldigt noga med att få resultatet utskrivet. Vi räkna på 2 serier var. De 5 bästa serierna var:
1: 139 poäng spelad av Eva
2: 123 poäng spelad av Jennie
3: 120 poäng spelad av Eva (igen) Ooppss....
4: 117 poäng spelad av Fredrik
5: 116 poäng spelad av Martin
Det blev ju lite protester om fusk..... Vet inte hur man skulle kunna fuska i bowling, men grabbar vill ni ha revanch? Säg bara till.

En trevlig kväll med lite olika avslutningar. Jag, Lena, Jennie, Jesper och Josefine åkte hem till Johanssons för kaffe och Så Ska Det Låta, ikväll med Olle Jönsson i programet. Martin åkte hem för att ta det lugnt innan det blir tidig avfärd mot Skövde imorgon. Fredrik tog med Filip och gjorde Kristianstad.
Nu är det dax för kudden i sin härliga goa säng, och som Lena sa ikväll:  Nu när Fidde kom hem blev det
"En in och en ut" Resten får ni själva räkna ut!


Min bästa plats på jorden, mellan mina grabbs, som är det bästa jag har.

    
    Lena & Jennie.        Jesper & Fredrik.


Vilken aktivitet som rått idag........

Idag har jag fått många goa skratt...... Vad jag fått mina nära och kära till att vara aktiva. Som jag skrev igår, var jag väldigt hemlighetsfull...... En överraskning var på G.
Hade bokat kvällsmat hos mamma och pappa nere i Yngsjö och bad Helena om att komma dit efter jobbet. Pratade med isabelle och Ida, berättade för dom om vad som skulle hända.
De har varit fantastiskt duktiga. Trots stark utpressning från sin mamma (Helena) sa de inte en bokstav av vad som skulle hända.
Fram på förmiddagen förstod jag att Helena var väldigt aktiv med att få veta vad som var på gång. hade kontakt med Fredrik, ringde Martin och mamma Ebba. Ja, hon la ner väldigt mycket tid i spekulationer. Det var allt från att jag köpt en hundvalp till att det var jag som skulle skrapa Triss i TV. Det sistnämnda, hade jag gärna ställt upp på, men tyvärr är det inte jag.
Vid kvart över fyra var jag I Vinnö för att hämta flickorna. Sen gick färden mot Helsingborg. Där skulle vi var tio i sex för att hämta hem.......................................................................................................................


..............Storsonen Fredrik, som är hemma på en snabbvisit på 4 dagar.
(Lovade att ta med kameran för att ta lite bilder och lägga in, men den glömdes i all hast under morgontimmarna, så det fick bli ett kort från studenten)
Åh, så mysigt att få krama honom, det var så längesen. Ja, som ni kan förstå, var det många som verkligen blev överraskade att få se honom t.o.m. en och annan tår rullade på kinderna också.
Men det var som Helena sa, det var den bästa överaskningen....
Nu blir det några lediga dagar, så vi kan umgås och ha det mysigt.......
Nu är det dax för kudden, efter en dag i överaskningarnas tecken....
Natti........

Hemlighetsfull.....

Just nu går jag runt och bär på en hemlighet. Ni vet, när man absolut inte får avslöja sig och man tycker att man gör det hela tiden. För att få ihop saker och ting har jag fått köra med sk. vita lögner. Det har blivit en del tillställningar som ska arrangeras, så just nu har jag svårt att sära på saker och ting, så det är lika bra att hålla sig undan.
Ska försöka få in lite bilder imorgon, för då ska hemligheten avslöjas.

Helgen var händelsefull. Åhushandboll bjöd på en spännande match. Leder i princip hela matchen med ett par bollar över serieledarna, för det var Kärra som gick upp i ledning efter förra helgens match, då Åhus tryckte till Eslöv. När det återstår 2 min leder Kärra med 3 bollar, vad som sen händer kommer jag inte ihåg. Spänningen gjorde en helt off..... Mer än vanligt... När slutsignalen går står det 29-29 på tavlan. Gisses vilken spänning. Killarna gick vidare till bowlingen och vid halv elva dök de glada handbollsspelarna upp på Åvägen, där föräldrar, supportrar och sponsorer var.

Minstingen Martin (1,90 lång och 100 kg) håller på med sitt körkort. Ligger i som bara den med tanke på att han vill bli klar så mycket som möjligt. När han fyller 18 är vi hos Fidde i Trysil, så han missar en hel veckas förberedelser för uppkörning. Helst skulle han ju vilja köra upp samma dag, men han får bärja sig.
Och på tal om körkort, är ju vi mammor väldigt tjatiga och vad vi än säger eller hur vi än säger saker, är vi bara sura.
Kan inte komma ihåg om denna vägskylt fanns med, när vi tog körkort?
Eller jag har förträngt den!!!


Må så gott!
Kram Eva


RSS 2.0