Juldagens lugn!

Julafton var en lugn och mysig tillställning. Satt ute i mamma och pappas nya uterum och åt,
Två gånger om året, dricker jag snaps. Julafton och midsommar till sillen. Som vanligt frågade pappa vad man ville ha, han hade något kryddat, visst, det kunde man ju prova. Isch, isch, isch, Nej, det kunde jag inte få ner. Sorry pappa, men det var inte gott. Snapsen åkte i vasken och det blev att hälla upp en vanlig ren.
Sen var det, det vanliga. Julklappsutdelning, gröt, julklappsspelet och mys i soffan. Julklappsspelet ja, lika roligt varje år. Alltid är det en julklapp som alla kämpar om. I år var det en pläd och en påse bilar med en trisslott på, som var poppis. Pläden tog Martin hem och bilarna med trisslotten blev mammas. Tyvärr ingen vinst på lotten.

Sen var det att vänta på Fredrik, vi skulle koppla upp oss på webbkameran, så mormor och morfar skulle få uppleva teknikens värld. Tyvärr lyckades inte Fredrik få till internet så det blev telefonsamtal istället.
Ida ringde från Lanzarote, dom har det varmt och skönt, men ett besök av tomten hade dom fått. Pratade några ord med lillasyster oxå. Håller med Martin, det var ingen riktig jul. Ingen Fredrik och ingen Helena med familj. Saknade er. Men det tar vi igen.
Idag på juldagen har det varit slapp och ta det lugntdag. Stefan åkte till jobbet vid 13-tiden, då åkte jag & Martin till min mormor och morfar. Det är så mysigt att komma dit, fast jag hade sagt till mormor att inte fixa något, vad hade hon gjort. Jodå, mackorna var bredda och kaffet klart, och det är inte vilka mackor som helst, nej det är verkligen mackor som hon lagt ner arbete på. Inte som hemma, en macka med ost eller en skiva skinka på. Till kaffet var det mandelmussla med ris ala malta och hallon. Mmm, riktigt gott. Ja, det är fantastiskt, de är så pigga, trots sina snart 90 år.

Nu blir det chatt med Fidde, alltid spännande att höra hur dagen varit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0