Hur kan förvirrade människor ta hand om..............

Förvirrade människor?
Den frågan har jag ställt mig idag. Efter ett samtal då jag själv fattade noll och om någon då var förvirrad, så var det jag.......
Nu tilll föklaringen:
Jag blev idag ombedd att ringa till psykriatiska kliniken för att prata med en ansvarig sjuksköterska till en patient som vi kallar NN. NN kom in till kliniken under helgen, var väldigt deprimerad och hade mörka tankar. Detta har även hänt vid tidigare tillfällen, så det var inte första vistelsen där.
Nu är det tänkt att NN, ska åka hem imorgon,vilken bekymrar övriga anhöriga. Det finns en mycket stor rädsla av anhöriga, att NN ska göra det NN har uttalat vid flera tillfällen. Anhöriga har idag försökt nå NN via mobil telefonen, men inte lyckats.Telefonen var avstängd.
Jag ringde upp ansvarig sjuksköterska och berättade om oron som fanns och ifrågasatte om det inte var väl tidigt att låta NN åka hem. En väldigt bestämd röst förklarade för mig, att de som jobbade där var specialister inom psykiatri och hade stor kunskap av att bedömma om en patient var suicid benägen. Efter detta säger hon:
- Du vet kanske inte vad suicid benägen är?
Nej, svarade jag. Efter 25 år inom sjukvården, har jag missat det begreppet. Hade väldigt stor ironi i rösten kan jag säga...... 
Hon fortsatte att idiot förklara mig med sin förklaring om att de bedömt att den akuta krisen var över och att NN skulle åka hem.
- Okej, svarade jag, men en fråga till. Anhöriga har idag försökt nå NN på sin mobil, men den är avstängd. Vet du anledningen?
- Ja, svarade sköterskan. NN;s telefon ligger på expeditionen för att laddas, du förstår NN får inte ha sin laddare på rummet, eftersom det finns suicid risk............. Och alla såna ting tar vi hand om.
DÄR kom min förvirring in. Då jag säger:
- Men, ni har ju precis förklarat att den risken inte finns med tanke på att NN ska åka hem imorgon, eller har jag missuppfattat samtalet.
- Nej, det har du inte.... NN åker hem imorgon..... Därefter säger sköterskan att hon har annat att göra än att förklara en massa för mig och luren lades på...... Där satt jag med luren i handen och var total förvirrad.
Herregud, säger jag.........
Eller...... Var det ett Practical Joke eller dolda kameran???? Nästan så jag hoppas på det, för detta kan väl inte vara sant!!!
Här kan man nästa skämta till det med Dummare än Dummast!
Ha en trevlig kväll med advokaterna, det ska jag ha....

Kommentarer
Postat av: BloggPilla

ja detta gör en verkligen orolig, måtte man inte behöva denna sköterskans hjälp någon gång, hualigen

2009-02-16 @ 20:56:13
URL: http://pernillanordholm.blogg.se/
Postat av: Sassa

Detta var de dummaste jag hört på länge faktiskt!

2009-02-17 @ 10:39:44
Postat av: Blogg-Pilla

haha undra vem fanken som fått mailet, jag skickar om det i morgon, ligger väl i skickat mappen:)

2009-02-17 @ 21:08:54
URL: http://pernillanordholm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0